Oaklandi laopõlengu võis põhjustada külmik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad ja tulekahju uurijad Californias Oaklandis kannatada saanud hoones
Tuletõrjujad ja tulekahju uurijad Californias Oaklandis kannatada saanud hoones Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide tulekahjuuurijate arvates võis Californias Oaklandis laohoones, kus toimus tehnopidu, saada tulekahju alguse kas vigasest külmikust või mõnest teisest elektriseadmest.

Põleng lahvatas möödunud nädala reedel niinimetatud Ghost Ship peopaigas, kus oli koos umbes 100 noort, kellest 36 kaotas elu, hukkunute seas oli ka soomlane, edastab BBC.

Alameda piirkonna prokuröri Nancy O´Malley sõnul juhtunut uuritakse, kuid kui ilmneb, et hoone omanikud eirasid turvalisusreegleid, siis võidakse neile esitada tapmis- või mõrvasüüdistus.   

USA alkoholi, tubaka, relvade ja lõhkeainete kontrolli ameti esindaja Jill Snyder teatas meediale, et suure tõenäosusega sai peokoha põleng alguse katkisest külmkapist, kuid kuna juhtumi uurimine alles käib, siis otsitakse selle kohta lisaandmeid ja elektrisüsteemi uuritakse.

Tuletõrjuja uurimas kahjutules kannatada saanud laohoonet
Tuletõrjuja uurimas kahjutules kannatada saanud laohoonet Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/Scanpix

Snyderi sõnul ei ole Oaklandi laohoone põlengu puhul tegemist süütamisega, sest sellele ei viita midagi.

Kahjutuli hävitas kahekordse hoone katuse ja teise korruse, tekitades majavaringu. Uurijate sõnul asusid hoone teisel korruse kunstnike stuudiod, kuid seal elas ebaseaduslikult ka skvottereid.

Tehnopeo korraldasid kunstnikud, kellel selleks ametlikku luba ei olnud.

USA meedia andmetel kuulus laohoone Derick Ion Almenale ja ta elukaaslasele Micah Allisonile. Alamena olevat Facebookis kommenteerinud, et tänu jumalale on ta naine ja lapsed elus, sest nad olid põlengu ajal hotellis.

Tulekahju uurijate andmetel teatasid laohoone ümbruses elavad inimesed varem mitmel korral kohalikele võimudele ja tuletõrjujatele, et tegemist on ohtliku hoonega, mille elektrisüsteem on vananenud.  

Oaklandis tuleroaks langenud laohoone, kus korraldati tehnopidu
Oaklandis tuleroaks langenud laohoone, kus korraldati tehnopidu Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles