Venemaa võib Mistralid saata Kuriilidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse helikopterikandja Mistral
Prantsuse helikopterikandja Mistral Foto: SCANPIX

Venemaa teatas täna, et võib Prantsusmaalt ostetavatest kõrgtehnoloogilistest sõjalaevadest ühe või kaks saata Kuriili saartele, mille üle Moskva praegu Jaapaniga avalikult tülli on pööranud.

Vene relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov ütles täna, et Venemaa kaalub vähemalt ühe helikopterikandja Mistrali saatmist Kuriilidele.

«Me ei välista, et üks või kaks Mistralit antakse Vaikse ookeani sõjalaevastikule, muu hulgas eesmärgiga reageerida Kuriili saarte julgeolekuküsimustele,» ütles Makarov Interfaxile.

See sõnavõtt ärritab tõenäoliselt Jaapani valitsust, mis on teravalt hukka mõistnud Vene presidendi Dmitri Medvedevi novembrikuise visiidi saartele. Jaapan ja Venemaa pole viimaste kuude jooksul tüli lahendanud, vaid on sellele üha tulisema sõnasõjaga pigem hoogu andnud, kirjutas AFP.

Jaapani välisministri pressiesindaja ütles hiljutisel visiidil Moskvas, et Tokyo võtaks Vene otsust saata Kuriilidele Mistraleid vaenuliku sammuna.

Venemaa on Prantsusmaaga sõlminud lepingu kahe Mistrali ostmiseks. Tehingut on teravalt kritiseerinud Baltimaad ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles