EL-i piirivalveagentuur käivitas kiirreageerimisüksuse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frontexi liige Lesbose saarel Kreekas.
Frontexi liige Lesbose saarel Kreekas. Foto: Santi Palacios/AP/Scanpix

Euroopa piirivalveagentuur Frontex teatas täna kiireageerimisüksuse saatmisest Euroopa Liidu piiridele migratsioonitulvaga tegelema.

Kiirreageerimisüksus koosneb 1500 piirivalvurist ning sõrmejälje- ja rahvuse tuvastamise eksperdist, ütles Frontex avalduses.

Varssavis baseeruva agentuuri sõnul on tegemist tähelepanuväärse verstapostiga Euroopa Piiri- ja Rannavalveagentuuri arengus.

«Oleme saanud oma käsutusse võimsa tööriista, millega Frontex saab aidata liikmesriike, et lahendada ühiselt kriisiolukordi EL-i välispiiridelt senisest kiiremini ja tõhusamalt,» ütles Frontexi tegevdirektor Fabrice Leggeri.

Piirivalvurid ja eksperdid on EL-i liikmesriikidest ja Schengeni riikidest. «Kriisiolukorras antakse nad Frontexi käsutusse, kes võib neid viie tööpäeva jooksul rakendama hakata,» lisas Leggeri.

Uus üksus on täienduseks 1200 Frontexi töötajale, kes aitavad juba praegu EL-i piiririikidel migrante registreerida ja tuvastada.

Liikmesriigid on lubanud anda Frontexi käsutusse ka tehnilist varustust, seal hulgas autosid, laevu ja lennukeid.

Saksamaa on välja pannud 225, Prantsusmaa 170, Itaalia 125, Hispaania 111 ja Poola 100 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles