Vene lennukid toimetasid täna Liibüast minema veel 142 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüast ära toodud Vene kodanikud väljuvad lennukist Moskva Domodedovo lennuväljal.
Liibüast ära toodud Vene kodanikud väljuvad lennukist Moskva Domodedovo lennuväljal. Foto: SCANPIX

Vene eriolukordade ministeeriumi lennukid toimetasid täna Liibüast minema 142 inimest, kergitades seega riigist minema viidud Vene kodanike arvu 480ni.

Liibüalased asid innustust hiljutistest revolutsioonidest Tuneesias ja Egiptuses ning astusid välja Liibüat ligi 42 aastat juhtinud Muammar Gaddafi vastu. Gaddafit toetavate julgeolekuvägede ja meeleavaldajate vahelistes kokkupõrgetes on hukkunud 600 kuni 1000 inimest.

Täna transporditi Vene kodanikud Liibüast Sirti sadamast, mis on mässulise opositsiooni kontrolli alla, Istanbuli ja Moskvasse, vahendas RIA Novosti.

Evakueeritute seas on 31 firma Venemaa Raudteed töölist, kes ehitasid Liibüa põhjaosas piki Vahemere rannikut kulgevat kiirraudtee.

Kolmapäeval võtsid päästetöödeks mõeldud Vene lennukid Tripolis pardale 339 venemaalast.

Veel 122 Vene raudteelast ja umbes 800 teistest rahvustest pärit inimest, kes on samuti seotud raudteeprojektiga, ootavad koju pääsemist Põhja-Liibüas Ra's Lanufis. Lõuna-Itaaliast Bari sadamast lahkus reisiparvlaev, mis peaks nad pardale võtma ja Liibüast minema toimetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles