Suurbritannia parlamendi alamkoda toetas valitsuse Brexiti ajakava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Theresa May.
Peaminister Theresa May. Foto: WILL OLIVER/EPA/Scanpix

Suurbritannia parlamendi alamkoda toetas kolmapäeval valitsuse kava alustada ametlikke kõnelusi Euroopa Liidust lahkumise üle märtsi lõpuks, edastas Yle.

Peaminister Theresa May pakutud ajakava toetas 461 ja vastu oli 89 rahvaesindajat.

Parlament kiitis ühtlasi 448 poolt- ja 75 vastuhäälega heaks opositsioonilise Tööpartei ettepaneku, millega valitsuselt nõutakse Brexiti kava üksikasjade avalikustamist enne ametlike läbirääkimiste algust. Sellega on valitsus ka nõustunud vastutasuks toetuse eest ajakavale.

Euroopa Komisjoni pealäbirääkija Suurbritannia lahkumiskõnelustel Euroopa Liidust Michel Barnier ütles teisipäeval, et menetluslike asjaolude tõttu tuleks lahkumise asjus kokkuleppele jõuda maksimaalselt 18 kuuga.

Kui Suurbritannia käivitab kaks aastat kestva protsessi 2017. aasta märtsis, siis tuleks lepe sõlmida järgneva aasta oktoobriks, et see jõuaks 2019. aastas märtsiks läbida Euroopa Parlamendi, lisas Barnier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles