Erdoğani nõunik: välismaalastest telekokad on luurajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani majandusnõuniku Yiğit Buluti arvates on Türgi telesaadetes esinevad välisriikide kokad tegelikkuses luurajad.

«Ma vaatasin ühte telesaadet, seal oli üks Briti ja Itaalia kokk, kes käisid külast külla, küpsetades roogasid ja avastades Anatoolia maitseelamusi,» kirjeldas Bulut. «Miks rändavad Anatoolia ja Traakia külades inglased ja itaallased? Mis selle mõte on? Nad koostavad mingit andmebaasi,» lisas ta intervjuus valitsusmeelsele meediaväljaandele A-Haber kolmapäeval.

«Meie kaasmaalased on kergeusklikud. Nad avavad neile oma uksed, ütlevad neile saladusi, et seal nurgas asub õhuväebaas, laskemoonaladu ning kuidas külast sisse ja välja pääseda,» ütles Bulut. «Ärgu keegi öelgu mulle, et see on vandenõuteooria või et ma liialdan!»

Mitmed Türgi telekanalid kutsuvad külla välismaalastest kokkasid, kes käivad mööda Türgit ja avastavad kohalikku kokakunsti. Bulut ei täpsustanud, milliseid telesaateid ta täpselt silmas peab.

Türgi meedia hinnangul pidas ta silmas telesaadet «Maitsed Euroopast Anatooliani», mida juhivad hollandlasest Wilco van Herpen ja itaallane Danilo Zanna.

Bulut on endine ajakirjanik, kellest sai Erdoğani nõunik 2013. aastal, kui too oli veel peaminister. 2013. aasta Erdoğani-vastaste meeleavalduste ajal väitis Bulut, et presidendi oponendid tahavad teda tappa telekineesi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles