Keskmine eluiga USAs vähenes esimest korda 22 aasta jooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

Esimest korda 1993. aastast kahanes USAs märgatavalt kogu riigi elanikkonna keskmine eeldatav eluiga, vahendab CNN. 

Ameeriklaste keskmine eeldatav eluiga on nüüd Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskuse (CDC)  eile avaldatud raporti kohaselt 78,8 eluaastat. Võrreldes eelmise aastaga vähenes see näitaja 0,1 aasta võrra.

0,1 aastat ei tundu küll palju, kuid ekspertide arvates võib see olla märk, et tulemas on suurem eeldatava eluea kahanemine.

Naiste keskmine eluiga (81,2 aastat) on jätkuvalt kõrgem kui meeste (76,3) oma, kuid mõlemad need hinnangud olid 2014. aastal võrreldes 2015. aastaga kõrgemad.  

Kümme ameeriklaste peamist surma põhjust ei ole muutunud ning nende tõttu lahkus 74,2 protsenti inimestest. Nendeks on: südamehaigus, vähk, kroonilised hingamisteede haigused, tahtmatud vigastused, insult, Alzheimeri tõbi, diabeet, gripp ja kopsupõletik, neeruhaigused ning enesetapp.

Suurimad tapjad nii meeste kui naiste seas on USAs siiski jätkuvalt vähk ja südamehaigused, mida põhjustavad vähene liikumine, vale toitumine ja suitsetamine. 

Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles