Vaatluskeskus: IS sisenes taas Palmyrasse ja okupeeris selle loodeosa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolise Palmyra varemed
Ajaloolise Palmyra varemed Foto: OMAR SANADIKI/Reuters

Islamiriigi (IS) pühasõdalased sisenesid laupäeval uuesti Süüria kõrbelinna Palmyrasse, kust nad kaheksa kuu eest välja tõrjuti, ütlesid aktivistid.

«IS sisenes laupäeval Palmyrasse ja okupeeris selle loodeosa. Lahing valitsusvägedega käib ka linna keskosas,» ütles vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus direktor Rami Abdel Rahman.

Vaatluskeskuse sõnul hukkus reedel Palmyra lähistel ISi rünnakus 49 valitsusväelast. Laupäeval teatas IS Süüria valitsusvägede sõjalennuki allatulistamisest Palmyrast läänes.

Aktivistide juhitav portaal Palmyra Coordination Collective teatas, et pühasõdalased vallutasid linna sõjaväelao ning selle põhja- ja läänepoolsed linnajaod. IS on kolmandat päeva kestva välkpealetungi käigus varem hõivanud mitu valitsusvägede positsioone, naftavälja, strateegilist kõrgendikku ja Palmyrat ümbritseva maapiirkonna.

IS hõivas Palmyra 2015. aasta mais ning tekitas UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse kuuluvas iidse kõrbelinna varemetes asuvatele mälestistele ulatuslikku kahju.

Süüria režiimiväed vallutasid Vene vägede toetusel Palmyra tagasi märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles