Süüria valitsusväed tõrjusid ISISe taas Palmyra linnast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmyra
Palmyra Foto: Omar Sanadiki / Reuters / Scanpix

ISISe võitlejad sisenesid eile peale üheksat kuud taas Süüria UNESCO maailmapärandi nimekirja kuulvasse linna Palmyrasse. 

Süüria õhujõudude ja Venemaa õhurünnakute toel asusid valitsusväed ka juba vastupealetungile, kirjutati väljaandes Al-Masdar. AFP teatel õnnestus valitsusvägedel Vene õhurünnakutea abiga ISIS täna hommikuks linnast ka välja tõrjuda.

Süüria Inimõiguse Vaatluskeskuse teatel tõid valitsusvääed peale õhurünnakuid linna ka lisasõjaväelasi. 

Aktivistide juhitav portaal  Palmyra Coordination Collective teatas, et ISIS vallutasid linna sõjaväelao ning selle põhja- ja läänepoolsed linnajaod. ISIS on kolmandat päeva kestva välkpealetungi käigus varem hõivanud mitu valitsusvägede positsioone, naftavälja, strateegilist kõrgendikku ja Palmyrat ümbritseva maapiirkonna.

Märtsi lõpus saavutasid Süüria riigiväed Venemaa abiga seal kontrolli ja suutsid ISISe linnast välja ajada. Palmyras elab umbes 120 perekonda, kel ei ole võimalik olnud linnast lahkuda.

ISIS hõivas Palmyra 2015. aasta mais ning tekitas UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse kuuluvas iidse kõrbelinna varemetes asuvatele mälestistele ulatuslikku kahju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles