Sarrazin: moslemeid meie kultuur ei huvita (12)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thilo Sarrazin Tallinnas Inimõiguste aastakonverentsil.
Thilo Sarrazin Tallinnas Inimõiguste aastakonverentsil. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Mitu vastuolulist immigratsioonivastast raamatut kirjutanud endine Saksa keskpankur Thilo Sarrazin räägib intervjuus Kadri Veermäele, et ühtegi islamiusulist migranti ei tohiks Saksamaale sisse lasta enne, kui varem saabunud isikud on edukalt lõimitud.

- Teie raamat «Deutschland schafft sich ab» («Saksamaa käib maha») ilmus kuue aasta eest. Kui mõtlete nüüd tagasi selle sisule, kas seal on midagi, millega te praegu enam ei nõustuks? Kas teie vaated on vahepealse aja jooksul kuidagi muutunud?

Ei. Võin ainult välja tuua, et eksisin nendes ennustustes, mis puudutasid võimalikke positiivseid arenguid. Tegelikult on kõik asjad maailmas palju halvemini läinud – Aafrikast ja Lähis-Idast tuleb ulatuslik immigratsioonilaine, islamiriikides valitseb korralagedus, Süürias ja Iraagis toimub kodusõda, Afganistanis on sõda, moslemiterroristide ja -äärmuslaste arv üha kasvab. Olukord on mu toonaste kõige suuremate hirmudega võrreldes tunduvalt hullem. Olin liialt optimistlik.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles