Transnistria valis presidenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Krasnoselski koos abikaasa ja tütardega eile Tiraspoli hääletusjaoskonnas.
Vadim Krasnoselski koos abikaasa ja tütardega eile Tiraspoli hääletusjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Moldova separatistlik Transnistria piirkond valis eile uut presidenti, rahvusvaheline kogukond valimistulemusi ei tunnusta.

Venemaa uuringufirma Vtsiom läbiviidud lävepakuküsitluste kohaselt kogus Vadim Krasnoselski 69.8 protsenti  ja Jevgeni Ševtšuk 18.8 protsenti häältest.

Kell 17.00 oli osaluseks kujunenud 55 protsenti, ütles eile valimiskomisjoni juht Jelena Gorodetskaja. Valimised lõppesid kell 20.00 (kell 19 Eesti aja järgi).

Transnistria presidendiks kandideeris seitse inimest, nende seas praegune president Ševtšuk ja parlamendi spiiker Krasnoselski.

Transnistrias elab umbes pool miljonit inimest, neist 180 000 on Vene kodanikud.

Piirkond lõi Moldovast lahku pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist 1991. aastal ja sellele järgnenud lühiajalist kodusõda.

Transnistriat ei ole iseseisva riigina tunnustanud ükski ÜRO liige, kaasa arvatud Venemaa.

Pärast seda, kui Venemaa 2014. aastal annekteeris Krimmi, kutsus Transnistria korduvalt Moskvat tunnustama teda riigina ja võtma Venemaa koosseisu.

Moskva hoiab Moldova proteste eirates Transnistrias umbes 1500 Vene sõjavälast ning annab piirkonnale majandusabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles