Michael Moore kavatseb Trumpi presidendivande andmist takistada (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Moore Donald Trumpi vastasel protestil septembris New Yorgis
Michael Moore Donald Trumpi vastasel protestil septembris New Yorgis Foto: Albin Lohr-Jones/Albin Lohr-Jones/Sipa USA/Scanpix

Tuntud režissöör Michale Moore lubas, et vabariiklase Donald Trump ametisse astumise päeval plaanib ta ulatuslikku protesti ja see ei ole lihtsalt lubadus.

Moore on samas üks neid väheseid, kes ennustas Trumpi võitu, samas kui küsitlused, meedia ja ka USA vabariiklased ise arvasid, et Trumpi võidušansid on ta skandaalsuse tõttu vähesed, edastab The Independent.

Filmitegija ja vasakpoolsete vaadetega poliitikakommentaatori Moore’i arvates ei sobi Trump presidendiametisse ja selle tõttu kavatseb ta koos tuhandete teiste selle vastu olevate ameeriklastega jaanuaris 2017 protestida ja presidendivande andmist Washingtonis takistada.

«Kui Trump asub 20. jaanuaril 2017 presidendivannet andma, siis olen ka mina seal kohal, aidates läbi viia protesti ja mitte vägivaldset vande andmise katkestamist. Lisaks on mul veel üks kodanikukohusest tingitud plaan, mida ma veel ei avalda. Kõik kes saavad, peaksid Trumpi vastu protestima,» teatas Moore.

Donald Trump / CARLO ALLEGRI/REUTERS/Scanpix
Donald Trump / CARLO ALLEGRI/REUTERS/Scanpix Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

Moore’i sõnul ei saa heaks kiita, et Trump presidendikandidaadina kiitles naiste vastu suunatud seksuaalvägivallaga või sellega, et ründas Iraagis hukknud moslemist USA sõdurit ja ta perekonda.

Moore kutsus tema moodi mõtlevaid inimesi andma Twitteris märku, et nad protestivad ja takistavad 20. jaanuaril Trumpi ametisse pühitsemise tseremooniat. Režissöör tegi selleks hastagi #DISRUPTJ20.

Pärast Trumpi valimisvõitu on Moore’ist saanud uue presidendi vastu võitlejate mitteametlik juht.

Moore’i arvates teeb Trumpi poliitiline kogenematus talle karuteene ja kindlasti rikub ta mõnda seadust, mille tõttu ta peab oma ameti enne nelja aasta möödumist maha panema.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles