Trump: olen piisavalt tark, ma ei vaja iga päev nõuandeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump tervitamas Marylandis sõjakooli kadette
Donald Trump tervitamas Marylandis sõjakooli kadette Foto: Aaron P. Bernstein/AFP/Scanpix

Järgmise aasta jaanuaris uueks USA presidendiks saava vabariiklase Donald Trumpi sõnul on ta piisavalt tark, et oma riigis ja välismaal toimuvast aru saada ning ta ei vaja iga päev nõunike ettevalmistatud ülevaateid ega nende nõuandeid.

Fox News teatel käib USA presidendi ametikohustuste hulka talle ettevalmistatud dokumentide läbivaatamine ja enda vajalikuga kurssi viimine, kuid Trumpi sõnul on tegemist rutiiniga, mida ei pea tegema iga päev.

70-aastane Trump sõnas USA meediale, et ta hakkab 20. jaanuaril 2017 USA presidendiks saades saama erinevatel teemadel, kaasa arvatud luure kokkuvõtteid üks kord nädalas, pühapäeviti.

«Olen tark ning ma ei pea iga päev kuulma ja lugema samade asjade kohta kaheksa aastat järjest. See on mõttetu,» teatas Trump.

USA seaduse järgi kestab presidendi ametiaeg neli aastat, kuid kui ta valitakse teiseks ametiajaks, siis veel neli aastat ehk kokku kaheksa aastat.

USA meedia teatel viitas Trump intervjuus, et ta kavatseb kandideerida teiseks ametiajaks ja on kindel, et ta valitakse tagasi.

Trumpi sõnul saavad siiski asepresident Mike Pence, ministrid ja militaarjuhid igapäevaselt poliitika-, majandus- ja luureülevaateid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles