Aleppo idaosast on 24 tunniga põgenenud üle 10 000 tsiviilisiku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud elanikud eile valitusvägede kontrollpunkti juures, et kohtuda oma Aleppo idaosast evakueeritud sugulastega.
Kohalikud elanikud eile valitusvägede kontrollpunkti juures, et kohtuda oma Aleppo idaosast evakueeritud sugulastega. Foto: OMAR SANADIKI/Reuters/Scanpix

Aleppo idaosast on viimase 24 tunniga põgenenud Süüria valitsuse kontrolli all olevatesse linnaosadesse üle 10 000 tsiviilisiku, teatas täna Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.                              

Kokku on režiimi novembri keskel alanud pealetungi vältel Aleppo idaosast põgenenud umbes 30 000 inimest.

Vaatluskeskuse direktori Rami Abdel Rahmani sõnul on mõned Aleppo piirkonnad jäänud täiesti inimtühjaks.

Süüria relvajõud hõivasid täna Aleppo kaguosas suure linnaosa, Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil on nende valduses nüüd 90 protsenti linnas kunagi mässuliste kontrolli all olnud aladest.

Londonis baseeruva vabaühenduse teatel vallutasid president Bashar al-Assadile lojaalsed väed Sheikh Saeedi linnajao täna varahommikul pärast eelmise päeva lõunast saadik peetud ägedaid lahinguid.

Süüria suuruselt teine linn Aleppo on olnud alates 2012. aastast jagatud -- valitsusväed on kontrollinud linna lääne- ja ülestõusnute rühmitused idaosa.

Vähem kui kuu ajaga on linnas Süüria valitsusvägede ja nendele lojaalsete jõudude suurpealetungis vallutatud suurem osa mässuliste aladest.

Opositsiooni valduses olevat territooriumi tabasid terve öö õhurünnakud, teatas vaatluskeskus.

Pealetungi algusest saadik 15. novembril on linna idaosas hukkunud 413 inimest ja lääneosas 139 inimest.

Alates Süüria konflikti algusest 2011. aasta märtsis on surma saanud üle 300 000 inimese.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles