Ukraina koolitunde saadab mürskude kaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahentund Marjinka linna koolis; akendele on mürskude eest kaitseks asetatud liivakotid.
Vahentund Marjinka linna koolis; akendele on mürskude eest kaitseks asetatud liivakotid. Foto: ALEXEY FILIPPOV/AFP/SCANPIX

Donetski oblastis asuvas Marjinka lagunenud koolimajas tähendab kaks pikka kellahelinat, et lapsed peavad asjad kokku pakkima ning pommivarjendisse jooksma.

Varem 10 000 elanikuga Marjinka linna koolis korraldatakse säärast õppust igal kuul alates konflikti puhkemisest 2014. aasta aprillis. Linn ise on Ukraina valitsusvägede kontrolli all.

Vahepeal jõuab võitlus liigagi lähedale. Möödunud aasta juunis sai venemeelsete mässuliste tulistatud mürsu tõttu linnas surma 20 inimest. «Alguses tekitas minus iga pauk hirmu,» räägib 15-aastane Tanja Mokraja uudisteagentuurile AFP. «Nutsin ja ei suutnud magada. Kuid nüüdseks olen sellega harjunud. Kõnnin tihti koolist koju ja kuulen, et kuskil tulistatakse automaadist,» teatab kümnenda klassi õpilane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles