Valge Maja avaldas toetust kongressi juurdlusele küberrünnakute suhtes (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump vastamas Fox Newsi ajakirjaniku Chris Wallace´i küsimustele.
Donald Trump vastamas Fox Newsi ajakirjaniku Chris Wallace´i küsimustele. Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Valge Maja avaldas esmaspäeval toetust kongressi plaanile korraldada juurdlus Venemaa sekkumise suhtes USA valimistesse, öeldes, et seadusandjatel lasub sellise tundliku küsimuse uurimisel «eriline vastutus».

«Oleme pikka aega toetanud selles küsimuses kongressi-poolse uurimise põhimõtet,» ütles Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest, öeldes, et «selleks on kindlasti põhjust».

Lükates tagasi presidendiks valitud Donald Trumpi kahtlused Moskva rolli kohta küberrünnakutes, sõnas Earnest, et «pole vaja riigisaladuse luba selleks, et aru saada, kes Venemaa pahatahtlikust kübertegevusest kasu lõikas».

USA luurejuhid teatasid oktoobris, et Venemaa on üritanud küberrünnakutega sekkuda USA valimistesse ja õõnestada protsessi usaldusväärsust. Ühendriikide luurekogukond on nüüd läinud sammu kaugemale, väites, et küberrünnakute eesmärk oli kahjustada demokraatide presidendikandidaati Hillary Clintonit ja aidata vabariiklast Donald Trumpi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles