Sarah Palin lubas Alaskalt hoida Venemaal silm peal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Palin
Sarah Palin Foto: David Zalubowski/AP/Scanpix

USA endine asepresidendikandidaat ja kunagine Alaska kuberner Sarah Palin lubas, et Alaskal elades saab ta aidata USA valitsust, hoides üle Beringi väina Venemaal silm peal.

Palini sõnul pakub ta oma abi, kuna Luure Keskagentuuri (CIA) raporti kohaselt üritasid Venemaa võimude heaks töötavad häkkerid «aidata» vabariiklasel Donald Trumpil presidendivalimisi võita, edastab The Independent.

Trump kommenteeris CIA raportit, et luureorganid koostöös Demokraatliku parteiga üritavad selle abil demokraat Hillary Clintoni kaotust välja vabandada.

«Venemaa mängib kummalist mängu? Nii väidavad kaotajad, kuid ma saan oma asukohast Alaskal hoida Venemaa tegevusel silma peal,» teatas kunagine kuberner Twitteris.

Palin sõnas juba 2008. aasta USA presidendivalimiste ajal, et USA peab Venemaad silmas pidama, kuna see suurriik on naaber.

«Venemaa on meie kõrval olev naaber. Venemaa on Alaskale nii lähedal, et mõnelt Alaska saarelt on Venemaale näha,» sõnas Palin siis.

See tekitas kriitika, et Palin on välispoliitikas ignorant ja võib selliste kommentaaridega kahe riigi suhteid lõhkuda.

Alaska kuberner Palin oli siis vabariiklasest kandidaadi, Arizona senaatori John McCaini asepresidendikandidaat.

Palin sõnas siis ka seda, et kui demokraat Barack Obama saab presidendiks, siis Venemaa vallutab Ukraina.

2014. aastal, kui Venemaa väed anastasid Krimmi, teatas Palin Facebookis, et ta ennustus täitus.

«See oli isegi Alaskalt näha, mis Venemaal plaanis oli. Ma tavaliselt ei kelgi selliste ennustustega, kuid see läks täppi,» edastas Palin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles