Lend MH370: teele asus otsingute viimane laev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: ROB GRIFFITH/AP/Scanpix

Üks järelejäänud laev, mis otsib siiani märke Malaysia lennust 370 alustas tõenäoliselt oma viimast retke, vahendab BBC.

Hollandlaste laev Fugro Equator lahkus Austraalia Fremantle’i sadamast eile ja oodatavasti lõpetab see otsingud India ookeanis kohe 2017. aasta alguses. Peale lennuki kadumist 2014. aastal on ookeanisse märgitud laialdast ala läbi aidanud kammida paljud alused, kuid edutult.

Ametnikud võtsidki nüüd vastu otsuse, et kui seekordne retk tulemusi ei too, siis otsingud lõpetatakse.

Hoolimata rahvusvahelise meeskonna jõupingutustest pole siiani leitud mitte ühtegi lennuki vrakitükki ega juhtlõnga, mis viitaks selle asukohale.

«Tegu on olnud kangelasliku operatsiooniga, aga nüüd on kätte jõudnud aeg, mil peame valmistuma leppima asjaoluga, et ei saagi teada, mis MH370 lennuga juhtus. Praegu me lootust siiski veel maha ei mata,» sõnas Austraalia transpordiminister Darren Chester.

Selle kuu alguses lõpetas Hiina alus Dong Hai Jiu 101 oma missiooni ja naasis Shanghaisse. Fugro Equatori ülesandeks jääb läbi uurida 120 000 ruutkilomeetrit, mis peaks tehtud saama kuu jooksul, kuid kõik oleneb ilmast. 

Ida-Aafrika ja Madagaskari rannikutelt on leitud mõned lennukivraki tükid, mis kuuluvad suure tõenäosusega lend MH370-le, kuid kindlad tõendid selle kohta puuduvad. Leitud vrakiosade asukoht langeb siiski samuti kokku ekspertide koostatud lennuki otsingukaardiga, milles on arvesse võetud ookeani hoovusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles