Hiina miljardär Trumpile: äriprobleemide tekkimisel jäävad 20 000 ameeriklast nälga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wang Jianlin
Wang Jianlin Foto: SCANPIX

Hiina rikkuselt teisel inimesel Wang Jianlinil on USA uuele presidendile Donald Trumpile selge sõnum - kui tema äridega hakatakse kehvasti käituma, on kaalul 20 000 inimese töökohad ning 10 miljardi väärtuses investeeringuid, kirjutab Quartz.

Nimelt on Jianlin ostmas USA suurimat kinoketti AMC Entertainment, tehingu peab veel heaks kiitma USA kongress.

Hoolimata Trumpi agressiivsetest Hiina vastastest väljaütlemistest loodab Jianlin, et USA järgmisel aastal ametisse astuv president ei hakka ostutehingut kuidagi pidurdama.

«Ma kohtusin eile USA filmiliidu MPAA presidendiga, kes uuris, millise sõnumi võiks ta Trumpiga kohtudes minu poolt edasi öelda. Ma palusin tal Trumpile öelda, et mul on USAs üle 10 miljardi dollari investeeringuid ning 20 000 töötajat, kellel pole midagi süüa, juhul kui asjadega käiakse kehvasti ümber. Mitte miski muu pole oluline. Vähemalt filmi- ja televisioonitööstuse puhul tuleb aru saada, et kogu ingliskeelse filminduse kasv oleneb Hiina turust,» ütles Hiina rikkuselt teine mees nädalavahetusel kohalike ettevõtjatega rääkides.

Wang Jianlini rikkuseks hindab Bloomberg 31 miljardit dollarit, ta on tegev peamiselt kinnisvara- ja meelelahutusäris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles