USA tehnoloogiahiid IBM lubas palgata 25 000 uut töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoloogiahiiu IBM tegevjuht Ginni Rometty.
Tehnoloogiahiiu IBM tegevjuht Ginni Rometty. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

USA tehnoloogiakontsern IBM lubas teisipäeval, et järgmise nelja aasta jooksul palgatakse 25 000 uut töötajat, edastas Yle.

Tehnoloogiahiiu tegevjuht Ginni Rometty ütles, et 6000 inimest palgatakse juba järgmise aasta jooksul.

Kontsernis töötas eelmise aasta lõpul 378 000 inimest.

Ettevõte tegi otsuse teatavaks päev enne seda, kui USA presidendiks valitud Donald Trump kohtub tööstusjuhtidega, keda on kutsunud üles leidma võimalusi majanduskasvu ja tööhõive edendamiseks.

Trump teatas mõned nädalad tagasi nõuandva kogu moodustamisest, kuhu hakkavad kuuluma üle kümne äri- ja tegevjuhi ning kes hakkavad käsitlema töökohtade loomist ja majanduskasvu kiirendamist. Presidendi Strateegia ja Poliitika Foorum koguneb Valgesse Majja esmakordselt 2017. aasta veebruari esimesel nädalal, pisut pärast Trumpi ametisseastumist 20. jaanuaril.

Kogu hakkab juhtima investeerimisfirma Blackstone Group tegevjuht Stephen Schwarzman. Selle liikmete seas on General Motorsi tegevjuht Mary Barra, JPMorgan Chase'i tegevjuht Jamie Dimon, Wal-Marti poeketi tegevjuht Doug McMillon, IBM-i tegevjuht Ginni Rometty, BlackRocki tegevjuht Larry Fink ja Walt Disney tegevjuht Bob Iger.

Trump lubas hoida töötleva tööstuse töökohad USA pinnal ning seada majanduskasvu sihiks neli protsenti aastas. See on viimastest aastatest umbes kaks korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles