Uudisteagentuurid: Aleppo elanike ja mässuliste evakuatsioon ei alanud plaanikohaselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks bussidest, mis pidi Aleppost tsiviilelanikke ja mässulisi ära transportima
Üks bussidest, mis pidi Aleppost tsiviilelanikke ja mässulisi ära transportima Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Süüria armee ja mässulised jõudsid eile relvarahu osas kokkuleppele ning täna varahommikul kohaliku aja järgi pidi algama Ida-Aleppos tsiviilelanike ja mässuliste evakuatsioon, kuid see lükkus seniteadmata põhjusel edasi.

Sellest teatas Reutersile organisatsioon Syrian Observatory For Human Rights.

Mässuliste esindaja sõnas uudisteagentuuridele, et viivituse põhjuseks saab pidada valitsusvägesid toetavaid šiiitidest võitlejaid, kes takistavad inimestel Aleppo idaosast lahkumast.

AFP esindaja kinnitas Aleppo lähistelt, et täna hommikul ei käivitunud kokkulepitud evakuatsioon.

Reuters intervjueeris Aleppo lähedaste asulate elanikke, kelle teatel oli piirkonnas näha 20 bussi, mis pidid inimesed ära transportima, kuid need ei lahkunud, sest kedagi ei tulnud.

Süüria valitsusvägede ja mässuliste relvarahu plaani kohaselt pidid mässulised ja tsiviilelanikud lahkuma Aleppo idaosast alaldele, mis on mässuliste käes.

ÜRO teatel on Süüria valitsusvägede võitlejad hakanud aleppolasi tapma nende kodudes, eile kaotas elu umbes 80 tsiviilelanikku.

Venemaa uudistekanalid teatasid eile, et lahingud Aleppo pärast lõppesid, kuna kogu linn on Süüria valitsusvägede kontrolli all ning alates täna varahommikust kehtib seal relvarahu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles