Omaanis tulistasid politseinikud meeleavaldajaid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaani sultan Qaboos bin Said
Omaani sultan Qaboos bin Said Foto: SCANPIX

Omaani tööstuslinnas Soharis tekkis kokkupõrge meeleavaldajate ja politseinike vahel, kus CNNi andmetel sai kaks inimest surma.

Reutersi andmetel kogunes tänavatele 2000 inimest, kes nõudsid reforme.
Riikliku meedia väitel sai kümme inimest viga, vahendas CNN.

Oman TV toimetaja Asma Rshid rääkis CNNile, et politsei tulistas meeleavaldajaid, kuna need põletasid kauplusi ja süütasid autosid.

Ühe teise allika väitel tulistasid politseinikud kummikuulidega. Mõningatel andmetel sai märulis vigastada ka mitu politseinikku, kuid nende täpset arvu pole avaldatud.

Protestiaktsioonid algasid eile ja täna need jätkuvad, ütles riikliku uudisteagentuuri (Oman News Agency) peatoimetaja Zamzam al Rashdi.

Al Rashidi sõnul oli demonstratsioon alanud rahulikult, kuid siis oli mõned grupid eraldunud ja hakanud ründama kauplusi ja politseijaoskonda.

Üks sihtmärgiks osutunud hoonetest olid Walli House, kus elab sultani esindav kuberner.
Reuteris andmetel süüdati politseijaoskond ja üks valitsushoone.

Meeleavaldajatest valdav osa on töötud ja seetõttu nõudsidki nad tööd, paremaid palku ja abinõusid korruptsiooni piiramiseks, rääkisid pealtnägijad AFP vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles