Gotland ei rendi Gazpromile sadamat Nord Stream 2 jaoks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami maa-aluse gaasijuhtme ehitus Gotlandil.
Nord Streami maa-aluse gaasijuhtme ehitus Gotlandil. Foto: Shamukov Ruslan/ITAR-TASS/SCANPIX

Rootsi Gotlandi maakond ei kavatse rentida sadamat Vene energiahiiule Gazprom veealuse gaasijuhtme Nord Stream 2 ehituse tarvis, ütles tehnilise komisjoni esimees Tommy Gardell uudisteagentuurile TT.

Ta lisas, et komisjon langetab ametliku otsuse homme.

Kohalikud võimud otsustasid varasemast otsusest taganeda pärast eilset kohtumist kaitseministri Peter Hultqvisti ja välisministri Margot Wallströmiga.

«Valitsuse muret on raske eirata ning arutan enne otsuse langetamist küsimust ka omavalitsuse teiste ametnikega,» ütles Jansson pärast kohtumist.

Gardelli sõnul tuleb Gotlandi võimudel lähtuda kaitse- ja välisministeeriumi otsustest.

Majandusraskustes vaevlev Gotland lootis rentida Gazpromile sadamaplatsi, kus see saaks hoida torusid veealuse gaasijuhtme Nord Stream 2 tarvis. Tehingust loodeti lisaks otsesele tulule ka uusi töökohti ja ettevõtluse elavdamist.

Kaitseminister Hultqvist ütles pärast Gotlandi kohaliku omavalitsuse juhi Björn Janssoniga kohtumist, et sadamaplatsi üürimine mõjutaks Rootsi kaitsealaseid ja poliitilisi huve negatiivselt.

Saarel paiknevad alaliselt Rootsi sõdurid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles