Palmyra hõivanud islamistid said oma valdusesse armee sõjavarustust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmyra Suur Kolonnaad
Palmyra Suur Kolonnaad Foto: SCANPIX

USA kaitseministeerium teatas kolmapäeval, et nende andmetel said Süürias Palmyra linna hõivanud islamistid oma valdusesse suures koguses valitsusvägede sõjavarustust ja relvi.

Süüria valitsusväed ajasid Venemaa õhulöökide toel pühasõdalased Palmyrast välja kevadel. Islamistid vallutasid linna tagasi eelmisel nädalal.

Pentagoni esindaja hinnangul on Palmyra tagasivallutamine kahtlemata kõige märkimisväärsem vastulöök, millega sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik on hakkama saanud.

USA kindralleitnandi Stephen Townsendi hoiatuse kohaselt võisid islamistid enda valdusesse saada muu hulgas õhutõrjerelvi.

Townsendi sõnul üritavad Venemaa ja Süüria sõjajõud Palmyrat tõenäoliselt lähiajal tagasi vallutada, kuid kui seda ei juhtu, siis asub tegutsema USA juhitud koalitsioon ja eriti sel juhul, kui pühasõdalased üritavad linnast relvi minema viima.

«Kõik, mida nad sealt kätte said kujutab liitlastele ohtu, kuid me suudame nende ohtudega hakkama saada ja seda me ka teeme,» ütles Townsend.

Kindrali hinnangul said islamistid oma valdusesse muu hulgas soomukeid ja erinevaid raskerelvi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles