Video: džentelmen Ratas päästis May piinlikust olukorrast (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas Brüsselis
Peaminister Jüri Ratas Brüsselis Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Euroopa Liidu liidrite eilsel tippkohtumisel Brüsselis võis näha kummalist vaatepilti, kui Suurbritannia peaminister Theresa May seisis üksildasena, justkui oleksid teised valitsusjuhid teda ignoreerinud. May õnneks päästis meie peaminister Jüri Ratas teda piinlikust olukorrast ja puhus temaga paar sõna juttu.

Briti leht The Telegraph kirjeldab kõnekat stseeni järgnevalt: «Sa saabud peole üksinda, lootes sealt leida tuttavaid nägusid. Siiski, samal ajal kui sa vaatad otsivalt ringi, ei leia sa sealt kedagi. Ruum täitub tunglevate võõrastega, kes kõik on rõõmsad ja vestlevad omavahel. Sa teeskled naeratust ja loodad, et see ei reeda sinu ahastust. Sa püüad luua silmsidet kellegagi, ükskõik kellega, peaasi, et sa saaksid end tutvustada. Keegi isegi ei raatsi sinu poole vaadata. Sa märkad töökaaslasi ruumi teises otsas ja lehvitad neile. Nad ei tee sinust väljagi. Teised külalised said sooja tervituse osaliseks: kallistused, õlale patustamised ja naer. Aga sina jäid sellest ilma. Sa oled üksik. Justkui kõik ignoreeriksid sind.»

The Guardian kirjutab, et tippkohtumisele saabumisel Mayd loomulikult ei ignoreeritud. Aga videokaadrid enne kohtumise algust näitavad selgelt, mida ülejäänud 27 ühendusse kuuluvat liikmesriigi juhti tahavad edasi öelda Briti valitsusjuhile. Nimelt seda, et samal ajal kui Brexiti suunas liikuv saareriik on siiani teadmatuses oma saatuse suhtes, seisavad ülejäänud liikmesriigid tugevalt ühtsena.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles