Saksamaal on terrorikahtlusega uurimise all 12-aastane poiss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ludwigshafeni linnavalitsuse maja. Väidetavalt üritas 12-aastane poiss 5. detsembril selle eest isetehtud lõhekseadeldist õhkida.
Ludwigshafeni linnavalitsuse maja. Väidetavalt üritas 12-aastane poiss 5. detsembril selle eest isetehtud lõhekseadeldist õhkida. Foto: Uwe Anspach/AP/Scanpix

Saksamaal on terrorikahtlusega uurimise all 12-aastane poiss, kes üritas väidetavalt Lõuna-Saksamaa Ludwigshafeni linna jõuluturul õhkida naeltega täidetud isetehtud pommi, vahendab AP.

Saksamaal iraaklastest vanematele sündinud poiss üritas seadeldist esmakordselt õhkida Ludwigshafeni jõuluturul 26. novembril ja uuesti 5. detsembril linnavalitsuse hoone ees.

Teisel ebaõnnestunud katsel märkas juhuslik mööduja linnavalitsuse ette jäetud seljakotti, millest leiti seadeldis. Leiust anti teada politseile. Seadeldise näol oli tegemist klaaspurgiga, kuhu sisse oli pandud ilutulestikku ja naelu. Politsei sõnul oleks see põlenud, kuid mitte plahvatanud.

Teisel ebaõnnestunud katsel märkas juhuslik mööduja seadeldisega seljakotti ning teatas sellest võimudele. Seljakotist leiti naeltest tulvil klaaspurk, mille külge oli teibitud ilutulestikust võetud materjale.

Politsei teatel oleks ilutulestik süttinud, kuid plahvatust toimunud ei oleks.

Parlamendi pressiesindaja julgeolekuküsimustes Stephan Meyer kinnitas meedias kajastatud üksikasjade tõelevastavust.

Poiss viidi vanemate nõusolekul noorte kinnipidamiskeskusesse. Vanemate sõnul oli lapse äärmuslusse pöördumine kiire ja ootamatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles