Minister: Saksamaa peab alustama võitlust valeuudiste levitamisega (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa justiitsminister Heiko Maas.
Saksa justiitsminister Heiko Maas. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksa justiitsminister Heiko Maas ütles, et Saksa kohtunikud ja riigiprokurörid peavad hakkama kiiresti tegelema libauudiste leviku piiramisega sotsiaalmeediaplatvormides nagu Facebook, vahendab Reuters.

Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv Maas on korduvalt hoiatanud USA firmat järgma laimu levitamise vastaseid seadusi, märkides, et Saksamaal on sellekohased seadused oluliselt karmimad kui Ühendriikides.

«Laim ja pahatahtlikud kuulujutud ei kuulu sõnavabaduse alla,» sõnas Maas. «Ametnikud peavad sellega tegelema, nii internetis kui ka päriselus. Kõik, kes soovivad poliitilist arutelu valede levitamisega mõjutada, peavad olema teadlikud tagajärgedest.»

Saksa valitsusametnikud kardavad, et valeuudised võivad mõjutada järgmise aasta septembris peetavate parlamendivalimiste käiku.

Kartus libauudiste leviku ees on suurenenud pärast siseriikliku julgeolekuteenistuse avaldust Vene propaganda ja desinformatsioonikampaaniate katsetest Saksa ühiskonda destabiliseerida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles