Soome lahel pääsesid kaks tankerit napilt kokkupõrkest (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: LEX VAN LIESHOUT/AFP/SCANPIX

Soome laevaliiklusteenistus hoidis täna varahommikul ära tõsise keskkonnaõnnetuse, kui kaks suurt tankerlaeva liikusid kokkupõrkekursil.

Ühes tankeris oli üle 84 000 tonni naftat, teises ligi 12 000 tonni.

Ohtlik olukord tekkis veidi enne kella kuut hommikul, kui ligi 150-meetrine Libeeria tanker oli mereliikluse reeglite kohaselt andmas teed suuremale, rohkem kui 240-meetrisele Kreeka tankerile. Kreeka laev võttis aga ootamatult suuna vasakule, teise tankeri poole.

Laevaliikluse juhtimiskeskus sekkus koheselt olukorda ja andis Kreeka tankerile korralduse vasakpööre lõpetada. Laevade vahele jäi vaid mõnisada meetrit, kui need teineteisest möödusid.

Keskuse vahetuseülema Pekka Hiltuneni sõnul oli tegemist väga väikese vahemaaga ning kokkupõrge suudeti napilt ära hoida.

Esialgu ei ole selge, miks Kreeka tanker kurssi muutis.

Hiltuneni sõnul on sellised ohtlikud olukorrad Soome lahel väga haruldased ning ta ei mäleta, millal viimati oleksid kaks laeva olnud kokkupõrkeohus.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles