Diplomaadid: Venemaa esitas omapoolse Aleppo-resolutsioonikava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carltoni hotelli varemed valitsusvägede kontrolli all olevas Aleppo piirkonnas.
Carltoni hotelli varemed valitsusvägede kontrolli all olevas Aleppo piirkonnas. Foto: OMAR SANADIKI/Reuters

Venemaa levitas pühapäeval enda resolutsioonikava humanitaarkriisiga tegelemiseks Aleppos, olles varem ähvardanud panna veto Prantsusmaa kavale, mis näeb ette ÜRO vaatlejate saatmist Süüria suuruselt teise linna, teatasid diplomaadid.

Venemaa ettepanekus kutsutakse ÜROd astuma samme Alepposse jäänud tsiviilelanike olukorra jälgimiseks, kuid dokumendis ei mainita vaatlejate lähetamist.

Vene suursaadik Vitali Tšurkin ütles varem, et Venemaa on valmis panema ÜRO Julgeolekunõukogus veto Prantsusmaa koostatud resolutsioonikavale ÜRO vaatlejate saatmisest Süüriasse Alepposse, et jälgida evakueerimist ja aidata kaitsta tsiviilelanikke.

«Me ei saa lubada selle vastuvõtmist, kuna see on katastroof,» ütles Tšurkin ajakirjanikele.

ÜRO Julgeolekunõukogu kavatseb kohtuda konsultatsioonideks kinniste uste taga, millele järgneb hääletus ettepanekute üle.

Tšurkini sõnul esitab Venemaa oma ettepanekud vaatluseks Aleppos. Ta ei soostunud andma täpsemat teavet.

Prantsusmaa resolutsioonikavas märgitakse, et Julgeolekunõukogu on mures halveneva humanitaarkriisi pärast Süüria suuruselt teises linnas Aleppos ning selle pärast, et kümned tuhanded Aleppo elanikud vajavad abi ja evakueerimist.

Venemaa on alates Süüria konflikti puhkemisest 2011. aasta märtsis pannud kuus korda veto ÜRO Julgeolekunõukogu Süüria-resolutsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles