Türgi tasumistund seisab veel ees

Burak Sayın
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid kandmas tapetud suursaadiku Andrei Karlovi kirstu, mis toimetati eile kodumaale.
Türgi sõdurid kandmas tapetud suursaadiku Andrei Karlovi kirstu, mis toimetati eile kodumaale. Foto: ADEM ALTAN/AFP/Scanpix

«Allahu akbar (araabia keeles «Jumal on suur» – toim). Meie oleme need, kes on tõotanud [prohvet] Muhamedile võidelda pühas sõjas,» hõikas 22-aastane Ankara märulipolitseinik Mevlüt Mert Altıntaş araabia keeles, enne kui lasi üleeile maha Venemaa suursaadiku Türgis Andrei Karlovi.

«Kui teie linnad pole turvalised, ei saa te nautida julgeolekut. Lahkun siit ainult surres. Kõik [Aleppo] kannatustega seotud maksavad kõrget hinda,» lisas ta türgi keeles. Suursaadik Karlovi jaoks tähendas see surma, kuid Türgil seisab tasumistund veel ees.

Enesetapurünnakud, ebaõnnestunud riigipööre või suursaadiku mõrv võivad näida arvestatav hind Türgi avantüürliku välispoliitika ja täieliku võimetuse eest riiki valitseda. Kuid Trügi jaoks on praegu kaalul märksa enam ning see on alles õudusunenäo algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles