Mehhikos sai ilutulestikuplahvatuses surma 29 ja viga 70 inimest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tultepecis Mehhikos on traditsiooniks ehitada paberist, puust ja pürotehnikast "torito" (väike pull), mis plahvatama pannakse. Sellel, 2011. aastal tehtud fotol põgenevad inimesed plahvatava "pulli" tükkide eest.
Tultepecis Mehhikos on traditsiooniks ehitada paberist, puust ja pürotehnikast "torito" (väike pull), mis plahvatama pannakse. Sellel, 2011. aastal tehtud fotol põgenevad inimesed plahvatava "pulli" tükkide eest. Foto: Ronaldo Schemidt/AFP/Scanpix

Mehhiko linnas Tultepecis kärgatas teisipäeval plahvatus ilutulestikuturul, surma sai 29 ja vigastada 70 inimest, teatasid võimud.

«Me leidsime sündmuspaigalt 26 surnukeha. Veel kolm inimest on surnud haiglas, ohvrite arv on seega 29,» ütles Mexico osariigi kuberner Eruviel Avila.

Föderaalpolitsei ütles Twitteris, et 70 inimest on saanud kannatada ja toimetati haiglatesse.

Tuletõrjemeeskondadel kulus plahvatusele järgnenud tulekahju kontrolli alla saamiseks kolm tundi. «Kogu turg on hävinenud,» ütles tsiviilkaitseülem Luis Felipe Puente. Turul oli 300 müügikohta.

Päästemeeskonnad jätkavad turu rusude läbiotsimist, kuna surma võis saada veel rohkem inimesi.

Päästetöötajad ja meedikud on sündmuskohal ning abistavad kannatanuid.

Tultepec asub Mexico Cityst umbes 40 kilomeetrit põhja pool, ilutulestiku tootmine on seal peamine tööstusharu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles