Nestle ja Coca-Cola eemaldasid Kreeka anarhistide ähvarduste tõttu osa toidukaubast müügilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola.
Coca-Cola. Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Neli tuntud Kreeka ja rahvusvahelist toidukaupade firmat eemaldas teisipäeval anarhistidelt saadud mürgitusähvarduse järel poodidest osa oma kaubast.

Coca-Cola, Nestle, Unilever ja Kreeka toiduhiid Delta teatasid ühisavalduses, et kaupade lettidelt eemaldamine on «ennetav meede». Delta lisas, et kahetseb tootjatele ja «kogu Kreeka ühiskonnale põhjustatud kahju».

Rühmitus Roheline Nemesis teatas esmaspäeval, et on mürgitanud Ateena piirkonna supermarketites osa nelja firma kaupu kloori ning vesinikkloriidhappega.

Ennast anarhistideks nimetava rühmituse väitel mürgitati Unileveri Caesari salati kaste ja tomatikaste, samuti Coca-Cola ning Nestle joogid ja lisaks veel Delta piim.

«Eesmärk on nende ettevõtete saboteerimine, et sundida neid oma tooted kaheks nädalaks lettidelt eemaldama,» sõnas Roheline Nemesis.

Rühmitus paigutab väidetavalt mürgitatud tooted poelettidele tagasi 22. detsembri ja 5. jaanuari vahel.

Rühmitus korraldas analoogse operatsiooni 2013. aastal, sundides kaht rahvusvahelist korporatsiooni oma kaupu poelettidelt eemaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles