Venemaal külvavad hirmu «tapjataksod»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso Venemaal
Takso Venemaal Foto: Vladimir Pesnya/Sputnik/Scanpix

Venemaa meedias on sel nädalal laialt kajastatud Peterburi lähistel toimunud juhtumit, milles taksojuht jättis eaka reisija valesse paika, kus mees pärast 11 tundi külmas ekslemist hüpotermia tõttu suri.

Fontanka.ru teatel on Venemaal hakanud sagenema niinimetatud tapjataksode juhtumid, milles oma rolli mängivad GPS navigaatorid, mis ei näita alati õigesti.

77-aastasele mehele surma toonud juhtumis ei märganud autojuht, et Peterburi lähedal asuvas kahes külas on samasuguse nimega tänav. Autojuht sõitis vastavalt navigaatorile, kuid viis kliendi valesse külla, valele tänavale ja vale maja ette. Invaliidist pensionär ei osanud taksojuhile piisavalt hästi selgitada, et ta on vales kohas. Taksojuht vihastas, tõstis eaka reisija autost välja ja jättis ta sinna.

Eaka mehe pere hakkas teda otsima, nad kontakteerusid politsei ja oletatavalt taksofirmaga, kuid selle firma töötajad ei avalikustanud vea teinud taksojuhi nime, viidates firmaandmete konfidentsiaalsusele.

News.ru andmetel ilmnes hiljem, et mehe tütar ei saanud kontakti mitte taksofirmaga, vaid taksosid vahendava firmaga ja selle tõttu ei jõutudki taksojuhini, kes ei soovinud juhtunus vastutust võtta.

Peterburi politsei teatel on sellised juhtumid sagenenud ja GPSi valeandmete tõttu on nii mõnigi taksoklient kannatada saanud.

Venemaa taksod
Venemaa taksod Foto: Artyom Geodakyan/Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Peterburi lähistel aset leidnud juhtum «tapjataksoga» ei ole Venemaal ainus, hiljuti juhtus umbes samasugune ka Tveri oblastis, kus hukkus noor naine.

Naine oli väljas pidutsemas ja tellis siis kella 3.00 paiku takso, et koju sõita, kuid sõidu ajal lahvatas tema ja taksojuhi vahel sõnasõda. Taksojuht lõi alkoholi tarbinud naisele rusikaga pähe, naine kaotas teadvuse ja suri.

Kui taksojuht sai aru, et naine suri, viskas ta naise laiba masinast välja ja üritas jälgi peita, kuid politsei sai ta ikkagi kätte.

Venemaa pealinnas Moskvas šokeeris elanikke juhtum, milles taksoga sõitnud 22-aastasele prantsuse aadlikule Nicholas Scott Lazareffile jäi see ta elu viimaseks sõiduks.

Moskovski Komsomoletsi andmetel külastas Lazareff 16. detsembril  koos sõpradega Moskva Crazy Daisy ööklubi, hiljem peatas mitteametliku takso, et ööbismiskohta sõita.

Venemaal kehtib reegel, et kui eraautoga osutatakse taksoteenust, siis ei tohi klient masinasse istuda, kui seal on lisaks autojuhile veel üks inimene.

Selles autos oli autojuhi kõrval veel üks inimene, kuid Lazareff ja ta kaaslased ei hoolinud sellest ja istusid masinasse.

Juba varem autos olnu pakkus noormeestele õlut, kuid see oli lõks, sest joogi sisse oli pandud uimasteid.

Takso viis uimastatud noored Moskva lähedale Medvedkovosse, kus neilt rööviti raha, mobiiltelefonid ja ehted ning nad jäeti tee äärde külma kätte.

Uimane Lazareff sattus võõras paigas sõpradest lahku ja suri hüpotermia tagajärjel.

See juhtum šokeeris Moskvas elavaid prantslasi, kes nõuavad juhtumi põhjalikku uurimist ja süüdlaste karistamist.

Prantsuse, Briti ja Venemaa aadliperekondade järeltulija Lazareff töötas vabatahtlikuna Venemaa vanadekodudes.

Lazareffi pereliikmed on Prantsusmaal ja Ühendkuningriigis jõukad ja mõjukad isikud, olles nii ettevõtjad kui tegeledes heategevusega.

Moskva politsei arreteeris Lazareffi transportinud juhi kui autos olnud kaaslase, neid kahtlustatakse väärisasjade röövimises ja tapmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles