Berliini rünnaku järelkajana tugevdati julgeolekumeetmeid üle maailma (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Berliinis toimunud terrorirünnaku järelkajana on julgeolekumeetmeid suurematel rahvakogunemistel tugevdatud üle maailma. 

Londonis suletakse tänasest Buckinghami palee juurde viivad teed tseremoniaalse vahtkonnavahetuse ajaks seoses Berliinis korraldatud terrorirünnakuga, teatas Suurbritannia pealinna politsei.

Tseremoonia kuninganna Elizabeth II residentsi väravate ees on populaarne turistide seas. Liikluspiirangud ürituse ajal on tavaliselt minimaalsed.

Politsei sõnul on teede sulgemine vajalik ettevaatusabinõu märkimisväärse sõjalise kohalolu ja rahvahulkade tõttu.

Liikluspiirangute karmistamine oli juba kavas varem, kuid politsei sõnul nihutati see varasemale ajale seoses Saksamaal Berliini aset leidnud veokirünnakuga jõuluturule, kus hukkus 12 inimest.

Kanada tugevdas julgeolekumeetmeid Montreali ja Toronto jõuluturgudel, teatasid võimuesindajad. Võimud toonitasid sealjuures siiski, et ohutase on riigis samaks jäänud.

Turgudele on paigaldatud muu hulgas betoontõkestused ja pisteliselt on kontrollitud külastajaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles