Põhja-Koreas toimub ka õppetöö relva abil

Giles Hewitt
, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pyongyangi jõesaarel asuvale Sci-Techi kompleksile.
Vaade Pyongyangi jõesaarel asuvale Sci-Techi kompleksile. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

«Nooremad õpilased naudivad seda,» kinnitab abiõpietaja ekraanile kuvatud keemiliste elementide perioodilisustabeli poole jahipüssi maketti suunates. Lask Po pihta toob esile andmed polooniumi kohta – elemendi avastamise, omadused ja kasutusvaldkonna.

Lasketiir on ainult üks paljudest Pyongyangi jõesaarele ehitatud hiiglaslikus aatomikujulises Teaduse ja Tehnoloogia Keskuses paiknevatest õppimist abistavatest lisadest. Sel aastal avatud keskus sarnaneb mitmete teiste grandioossete projektidega, mis on Kim Jong-uni käsul riigi napist eelarvest eraldatud rahaga rajatud.

Ehitis valmis sõjaväe tööjõudu kasutades kõigest kümne kuuga, näeb muljetavaldav välja ja on peaaegu kummituslikult tühi. Väidetavalt võõrustab kompleks päevas tuhandeid külastajaid, kuid hiljutisel laupäeva pärastlõunal oli üle 3000 arvutikonsooliga varustatud õpitoast hõivatud vaid paarkümmend ning nendestki mõnes on kompleksi enda töötajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles