Airbusi hädamaandumise võis põhjustada viga pardaarvutis

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädamaandumise teinud Qantase lennuk.
Hädamaandumise teinud Qantase lennuk. Foto: Reuters / Scanpix

Austraalia lennufirmale Qantas kuuluva Airbus A330-300 hädamaandumise võis põhjustada viga pardaarvutis.


Teisipäeval Singapurist Perthi suundunud lennuk tegi hädamaandumise Lääne-Austraalias Learmonthi lennuväljal, vahendas AFP.

Intsidendi ajal viibis Airbusi pardal 313 reisijat ja meeskonnaliiget, kellest rohkem kui 50 sai vigastada. Enamik vigastatuid pöördus haiglasse luumurdudega.

Austraalia transpordiohutuse büroo ATSB lennuohutuse direktori Julian Walshi kinnitusel lendas lennuk 11 200 meetri kõrgusel kui piloodid said teate veast lennuki kõrgustüüris.

Lennuk tõusis seejärel hinnanguliselt sada meetrit kõrgemale, kuid kaotas siis järsult kõrgust. Pardal olnud reisijad lendasid turbulentsi tõttu lennuki lakke ja said vigastada.

Alguses kahtlustati, et lennuki äkilise kõrgusekaotuse põhjustas õhukeeris, kuid ATSB ja Prantsuse õnnetuste uurimise büroo (BEA) jätkavad õnnetuse asjaolude väljaselgitamist.

Qantase lennufirma lennukitel on sel suvel olnud ka varem probleeme, mistõttu viimaste uuringu järgi on 63 protsenti austraallastest arvamusel, et lennufirma turvalisus on vähenenud, kirjutas telegraph.co.uk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles