Saksa politsei jätkab jahti ründajale (1)

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eile Berliinis Keiser Wilhelmi Mälestuskiriku juures, mis asub rünnatud jõuluturu kõrval. Täna avatakse jõuluturg uuesti.
Politsei eile Berliinis Keiser Wilhelmi Mälestuskiriku juures, mis asub rünnatud jõuluturu kõrval. Täna avatakse jõuluturg uuesti. Foto: CLEMENS BILAN/AFP/Scanpix

Saksa politsei jätkas eile Berliini jõulutururünnakuga seotud isikute jälgede ajamist, peamiseks kahtlusaluseks kerkis 20. eluaastates tuneeslane, kelle dokumendid leiti rahva sekka sõitmiseks kasutatud veoki juhiistme eest.

Väljaande Rheinische Post veebiportaali teatel oli leitud migratsiooniameti paberitel Anis Amri nimi, kuid mehel on väidetavalt mitu passi, ka on ta teadaolevalt kasutanud rohkem kui kümmet varjunime. Erinevatel andmetel jääb Tuneesiast Tataouine'i linnast pärit mehe vanus 21. ja 23. eluaasta vahele. Mõningate meediaväljaannete teatel võis Amri olla vigastatud, seetõttu otsis politsei läbi ka Berliini ja Brandenburgi piirkonna haiglaid.

Saksa meedia teatel saabus mees Itaalia kaudu Saksamaale mullu, kuid andmebaasides on tema isiku kohta mitmeid üksteisele vastu käivaid andmeid. Küll on teada, et mees sattus Saksa võimude huviorbiiti, ning ajakirja Spiegel teatel oli selle aasta veebruaris tema kohta siseallikates kirjutatud, et mehel võib olla sidemeid äärmusühendusega Islamiriik (ISIS) ning teda tuleb intensiivselt jälgida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles