Ungari piirilinna isepäine meer keelas burka ja homoseksuaalsuse (2)

Viktória Serdült, Budapest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asotthalomi linnapea ja Jobbiku aseesimees Laszlo Toroczkai traataia taustal.
Asotthalomi linnapea ja Jobbiku aseesimees Laszlo Toroczkai traataia taustal. Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Scanpix

Islami palvusekutsete, burkade ja homoseksuaalsuse keelustamine on vaid üksikud näited Ásotthalomi linnapea vastuolulistest sammudest.

Kui Ásotthalom asuks kusagil mujal, võiks see olla lihtsalt üks järjekordne unine Ungari linnake kiriku, paari kaupluse ja kohaliku baariga. Ümbruskaudne Lõuna-Alföldi piirkond on tuntud enam-vähem selle poolest, et 19. sajandil elas seal kuulus Ungari lindprii Sándor Rózsa, kelle auks nüüd igal aastal lindpriide festivali peetakse.

Kuigi mitte see ei ole põhjus, miks 3800 elanikuga asula on viimasel ajal tähelepanu keskpunkti sattunud. Ásotthalom juhtub nimelt asuma täpselt Ungari ja Serbia piiril, Balkani rändekoridori keskel, mida mööda kümned tuhanded migrandid Lääne-Euroopasse liiguvad.

Lisaks on see koht, kus kohalik omavalitsus 23. novembril hulga vastuolulisi seadusi vastu võttis. Nimelt keelasid sealsed võimud ära järgmised asjad: muessinide (islami palvusele kutsujate) tegevuse ja mošeede ehitamise; burka, hijab’i, šadoori ja burkiinide kandmise ning igasuguse propaganda, mis ei näita abielu ja perekonda mehe ja naise vahelise liiduna.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles