Ahmadinejad: protestijaid tapetakse USA relvadega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmoud Ahmadinejad.
Mahmoud Ahmadinejad. Foto: SCANPIX

Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejadi sõnul tapetakse araabia maades võimu vastu ülestõusnuid USAs toodetud ning seejärel diktatuuridele saadetud relvadega.

Islamivabariigi presidendi sõnul vastutavad Ühendriigid selle eest, et Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas on riigijuhtideks tõusnud diktaatorid, keda Ahmadinejadi sõnul on Washington toetanud, vahendas uudistevõrk AFP.

«Need oma rahvast tapvad diktaatorid ei tule toime isegi lihtsate asjade tootmisega ning nad tapavad oma inimesi Ameerikalt ja tema liitlastelt ostetud relvadega,» ütles Ahmadinejad kohalikule uudisteagentuurile Fars.

«Ameerika valitsus ja tema liitlased tuleks võtta vastutusele selle eest, et nad on kehtestanud viimase 30-40 aasta jooksul nendes riikides diktatuuri,» lisas Ahmadinejad, kelle sõnul püüavad lääneriigid nüüd jätta muljet, et nad on sealsete inimeste ja demokraatia toetajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles