Nigeeria armee vabastas islamistide käest 1880 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria armee soomukid Sambisa metsas.
Nigeeria armee soomukid Sambisa metsas. Foto: AP

Nigeeria armee teatas kolmapäeval, et vabastas viimase nädala jooksul 1880 tsiviilisikut, keda hoiti Sambisa metsas, mis on islamistide äärmusrühmituse Boko Haram tugipunktiks.

Sambisa mets võtab enda alla umbes 1300 ruutkilomeetrit.

"Ajavahemikus 14.-21. detsembrini päästsime me Boko Harami enklaavidest 1880 tsiviilisikut," ütles kindralmajor Leo Irabor.

"Vahistatud on 564 Boko Harami terroristi. Veel 19 alistus meile vastupanuta. Vangistatud on seitse meest, keda kahtlustatakse inimröövides ja 37 välismaalast," lisas kindral.

Irabori sõnul konfiskeeriti operatsiooni käigus suurel hulgal relvi ja laskemoona.  Sadu tsiviilisikuid vabastati samal ajal ka naaberriigis Kamerunis. Tuvastati kaheksa pühasõdalast, kes üritasid end tsiviilisikute hulgas varjata.

Boko Haram alustas 2009. aastal ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks. Alates Boko Harami võitlejate väljatõrjumisest linnadest ja küladest on äärmuslased hakanud korraldama üha rohkem rünnakuid tsiviilelanike vastu.

Boko Harami seitse aastat kestnud võitlus Nigeeria riigi vastu on nõudnud üle 20 000 ohvri ja levinud naaberriikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles