Putin tahab tugevdada Venemaa tuumapotentsiaali (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veme tuumavõimekusega raketisüsteem Iskander.
Veme tuumavõimekusega raketisüsteem Iskander. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa president Vladimir Putin kutsus täna üles suurendama sõjaväe tuumapotentsiaali ja kindlustama, et raketid suudaksid tungida läbi vastavatest tõrjesüsteemidest.

«Peame tugevdama sõjaväe strateegiliste tuumajõudude potentsiaali – eriti raketikomplekside oma – et need suudaksid usaldusväärselt läbistada olemasolevad ja tulevikus võimalikud raketitõrjesüsteemid,» ütles Putin kaitseministeeriumi kohtumisel.

«Tuleb tähelepanelikult jälgida iga muutust jõudude tasakaalus ja maailma sõjalis-poliitilises olukorras – eriti Venemaa piiridel – ka kohandama kiiresti plaane riiki ähvardavate ohtude kahjutukstegemiseks.»

Putin lausus, et Vene sõjavägi on Süürias edukalt oma võimeid demonstreerinud. «Süüria armee sai olulist toetust, tänu millele viis ta läbi mitu edukat operatsiooni mässuliste vastu.» ütles ta.

Venemaa on teinud alates 2015. aasta septembris Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi toeks õhurünnakuid. Vene erioperatsiooniväed tegutsevad ka Süürias sees.

Kaitseminister Sergei Šoigu sõnas, et sõjavägi on testinud Süüria sõjalise kampaania käigus 162 tüüpi nüüdisaegset relvastust, nende hulgas sõjalennukeid Suhhoi ning helikoptereid MiG ja Kamov.

«Need on osutunud äärmiselt tõhusaks,» kiitis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles