Economist esitas Eesti aasta riigi nominendiks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Mainekas ajakiri Economist väljastas ka sel aastal auhinna kategoorias «aasta riik» – riigile, mis pole väljaande hinnangul ilmtingimata mitte ainult rahulik ja jõukas, vaid mis on aasta jooksul märgatavalt edenenud.

Tänavuste kandidaatide seas oli ka «järjekindlaks» nimetatud Eesti. «Vladimir Putini ähvarduse all elav riik on üks vähestest NATO liikmetest, mis täidab oma kohust määrata kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust kaitsekulutustele,» kirjutab ajakiri.

Väljaanne jätkab: ehkki Eesti on Euroopa üks vaesemaid riike, tegid meie koolilapsed maailmajao viimases PISA testis puha töö. Seejuures mainib Economist, et meie koolidirektoritel on õigus töötajate tulemusi hinnata ning õpetajaid ise palgata ja vallandada.

«Kõigest üks põlvkond tagasi oli Eesti vilets Nõukogude koloonia, nüüd näeb aga peaaegu välja nagu Põhjamaa,» resümeerib ajakiri.

Lisaks nomineeris ajakiri veel Islandi, Hiina, Taiwani, Colombia ja Kanada. Võitjaks osutus  Colombia – rahuprotsessi eest ligi pool sajandit riigivõimu vastu sõdinud marksistliku organisatsiooniga FARC.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles