Trump lubab vastata, kui Venemaa suurendab tuumavõimekust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin 2005. aasta mereväeõppustel jälgimas lahingristlejalt Pjotr Veliki välja tulistatud raketti. Sama laeva varustusse kuuluvad ka tuumalõhkepead kanda suutvad raketid.
Vladimir Putin 2005. aasta mereväeõppustel jälgimas lahingristlejalt Pjotr Veliki välja tulistatud raketti. Sama laeva varustusse kuuluvad ka tuumalõhkepead kanda suutvad raketid. Foto: ITAR TASS/REUTERS/Scanpix

Kui Venemaa või teised riigid peaksid suurendama oma tuumavõimekust, vastab USA samaga, ütles jaanuaris Ühendriikide presidendina tööle hakkava Donald Trumpi pressiesindaja Sean Spicer.

«Riigid üle terve maailma räägivad oma tuumavõimekuse suurendamisest,» ütles pressisekretär Sean Spicer uudistekanalile CNN. «USA ei kavatse oodata midagi sellist omapoolselt vastamata,» ütles Spicer, kellelt küsiti Trumpi avalduse kohta, milles ta väitis, et USA kavatseb oma tuumavõimekust suurendada ja laiendada.

Spiceri sõnul pidas ta teiste riikide seas silmas Venemaad ja ükskõik mis muud riiki.

Vene president Vladimir Putin kutsus eile üles suurendama riigi tuumapotentsiaali ja kindlustama, et tema raketid suudaksid tungida läbi raketitõrjesüsteemidest. Tänasel pressikonverentsil kommenteeris Putin ka Trumpi avaldust.

«Siin ei ole midagi uut. Ta rääkis valimiskampaania ajal vajadusest tugevdada USA tuumajõude ja relvajõude. Siin ei ole midagi ebatavalist,» ütles Putin.

Väljaande Politico andmetel on USA-l praegu umbes 6000 tuumalõhkepead. Vene uudisteagentuuri Interfax teatel on Venemaal paarsada lõhkepead rohkem. Kaks riiki omavad üle 90 protsendi maailma tuumalõhkepeadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles