Grad-raketid jõudsid taas Ida-Ukraina lahinguväljale (35)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas langenud Ukraina sõduri Volodõmõr Andreškivi matused Kiievis.
Ida-Ukrainas langenud Ukraina sõduri Volodõmõr Andreškivi matused Kiievis. Foto: VALENTÕN OGIRENKO/REUTERS/SCANPIX

Nädala eest hoogustunud sõjategevus Ida-Ukrainas jätkub ning vaenupooled süüdistavad teineteist relvarahu rikkumises.

Ukraina terrorivastase operatsiooni peakorteri teatel rünnati Ukraina sõjaväe positsioone läinud ööpäeva jooksul kokku 50 korral. Eile teatas Ukraina, et nädala jooksul on konfliktipiirkonnas langenud kaheksa sõdurit.

Peakorteri kinnitusel rünnati eile Ukraina positsioone Mariupole, Luganski ja Donetski sektoris, kusjuures Luganski oblastis asuvat Sõzet tulistas vaenlane ka mitmelasulistest Grad-raketiheitjatest. Kolmel korral püüdsid nn separatistid rünnata Ukraina positsioone nn Svitlodarski kaarel, kuid Kiievi teatel löödi katsed tagasi.

Nn separatistide veebileht Donetski Uudisteagentuur süüdistas aga Ukraina sõjaväge tule avamises nende positsioonidele, kuigi reede südaööst jõustunud relvarahu seda keelab. Agentuuri väitel on Ukraina sõjavägi nende pihta tulistanud 140 korral. Separatistid pole avaldanud oma kaotusi.

Viimati tõusid pinged Ida-Ukrainas, kus lahingud on siiski igapäevased, nii kõrgele suvel, kui Venemaa süüdistas terrorirünnakute planeerimises ning pooled kasvatasid oma sõjalist valmisolekut Ida-Ukrainas ja Krimmis.

Nn Svitlodarski kaar asub Debaltseve piirkonnas, kus möödunud aasta alguses käisid Ukraina konflikti ühed vihaseimad lahingud, mis lõppesid Ukraina vägede sunnitud taandumisega. Venemaa toetatud nn separatistid jätkasid Debaltseve ümbruses pealtungi ka pärast Minski kokkuleppe sõlmimist ning kokkupõrked seal on jätkunud pidevalt ka hiljem.

Kommentaarid (35)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles