Filipiinidel sai kiriku lähedal kärgatanud plahvatuses viga 16 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midsayapi linnavalitsuse hoone.
Midsayapi linnavalitsuse hoone. Foto: zamboanga.com

Filipiinide lõunaosas asuvas Midsayapi linnas sai laupäeval kiriku lähedal kärgatanud plahvatuses viga 16 inimest, teatasid võimuesindajad.

Vigastatute seas oli ka politseiametnik, kelle ametiauto oli ilmselt pommi peamiseks sihtmärgiks.

"Oli parajasti jumalateenistus, kui käis plahvatus," ütles vaimulik Jay Virador. Viradori sõnul külvas kiriku sissekäigu lähedal kõmatanud plahvatus linnaelanike hulgas paanikat.

Politseiülem Romeo Galgo kinnitas, et tegemist oli lõhkeseadeldisega. Calgo sõnul toimetati ümberkaudsetesse haiglatesse 16 inimest, kelle seas ka raskelt haavatu, kelle isikuandmeid ei õnnestunud tuvastada.

Rünnaku eest pole esialgu ükski rühmitus vastutust võtnud.

Uudisteagentuuriga vestelnud politseiuurija hinnangul kavatseti tõenäoliselt algselt rünnata kirikut, kuid piirduti politseiautoga, mis oli saadetud jumalateenistust turvama. Plahvatus kahjustas politseimasinat ja kõrvalseisnud veokit.

Midsayapi linn asub Mindanao saare keskosas.

Maute on üks mitmest islamirühmitusest, mis tegutseb valdavalt katoliiklike Filipiinide moslemi vähemuse algsel elualal Mindanao saare lõunaosas. Rühmitus on korraldanud mitmeid pommiplahvatusi ja inimrööve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles