Emotsionaalne video: naine nutab taga lennuõnnetuses hukkunud kallimat

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Štuko tehtud viimane pilt enne traagilist õnnetust.
Aleksandr Štuko tehtud viimane pilt enne traagilist õnnetust. Foto: Erakogu

Lennuõnnetuses hukkunud Vene sõjaväeansambli liige Aleksandr Štuko jättis siia ilma maha kallima, kellele ta oma viimase tekstisõnumi Sotšis saatis.

Naine märkis eile õhtul Vene ajakirjanikele, et tavaliselt muutus tema mees enne reisi närviliseks, ent sel korral oli Aleksandr kuidagi üllatavalt rahulik. «Meiega lendavad kindralid kaasas. Kõik peab olema laitmatu,» selgitas Süüriasse suundunud sõjaväeansambli liige oma armsamale.

Lisaks sellele meenutas naine üht saatust narrivat seika. «Tema autos olid minu juhiload. Ta ütles: «Võta need!» - Ma küsisin: «Miks?» - «No kui ma peaksin kauemaks jääma.» - «Mis rumalusi sa räägid?!»»

Elukaaslase kaotanud naine rääkis, et mees saatis talle Sotšis tehtud vahepeatuse ajal foto ja sõnumi, mis osutus õnnetu juhuse tahtel viimaseks korraks. «Mängime triktrakki, istume turbiinide kõrval, möirgavad nagu lohe,» luges ta ette Aleksandri saadetud teksti.

Eile varahommikul Moskvast startinud Vene kaitseministeeriumi lennuk Tu-154 täiendas Sotšis kütusevarusid ja jätkas Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul kell 4.20 teekonda Süüriasse Hmeimimi sõjaväebaasi. Kaks minutit pärast õhkutõusu kadus lennuk radarilt.

Lennuki pardal oli Vene kaitseministeeriumi teatel 92 inimest: kaheksa meeskonnaliiget, kaheksa sõjaväelast, üheksa ajakirjanikku, Aleksandrovi-nimelise Vene armee laulu- ja tantsuansambli 64 liiget, kaks tsiviilametnikku ja üks humanitaarabiorganisatsiooni töötaja Jelizaveta Glinka.

Katastroofi asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalasi. Allikad pole välistanud ühtegi võimalikku teooriat. Enim on räägitud tehnilisest veast või piloodi eksimusest.

Täna on Venemaal riiklik leinapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles