Reportaaž Donbassist: lihtsad asjad ja rasked küsimused (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mairupoli kesktänav, plakatil tekst: «Separatism viib ebastabiilsuse ja hävinguni.» Ülemisel pildil Mariupol tänavpäeval, all Donetski lennujaam tänapäeval.
Mairupoli kesktänav, plakatil tekst: «Separatism viib ebastabiilsuse ja hävinguni.» Ülemisel pildil Mariupol tänavpäeval, all Donetski lennujaam tänapäeval. Foto: Maksõm Kõjak

Mis on sõja juures kõige hirmsam? Võiks öelda, et tulistamised, pommirünnakud, häving ja surm.

Ka need on õiged vastused, kuid ei sisalda täit tõde. Kõige hullem on sõja juures see, kui sellest saab elu ilmtingimatu osa, mõrvatud inimesed muutuvad statistikaks ning teated eesliinilt meenutavad järjekordset ilmaennustust. Peas kõlab sõda alati kõvemini, teeb rohkem haiget ja kestab kauem.

Jah, selle eest võib üritada ära joosta, fakti ees silmad sulgeda ja teises reaalsuses elada – kuid see ei muuda asjaolu, et kahe lennutunni kaugusel Tallinnast käib jätkuvalt tõeline sõjamöll. See ei ole mingi neutraalne kriis või tsiviilkonflikt, see on päris sõda, kus kasutatakse suurtükke, tanke ja miine.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles