Venemaasse suhtuvad kõige negatiivsemalt põhjaeurooplased (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Moskva punasel väljakul poseerimas koos karu kostüümis maskotiga.
Turistid Moskva punasel väljakul poseerimas koos karu kostüümis maskotiga. Foto: Alexey Malgavko/Scanpix

Venemaa suhtes on kõige negatiivsemad hoiakud Rootsi, Taani ja Hollandi elanikel, mitte aga Venemaaga külgnevates Ida-Euroopa riikides, selgub meediakanalis Raadio Vaba Euroopa avaldatud ülevaatest.

Rootsis, Taanis ja Hollandis suhtub Venemaasse positiivselt alla 15 protsenti elanikest, samas, kui Euroopa kõige Vene-sõbralikumas riigis Küprosel näeb Moskvat positiivsena üle 75 protsendi elanikest.

Eestis, Lätis ja Leedus kõrvuti Ungari, Tšehhi, Iirimaa, Hispaania ja Maltaga on Venemaasse positiivselt suhtuvaid elanikke 30 ja 45 protsendi vahel.

Soomes, Poolas, Saksamaal, Austrias, Belgias, Luksemburgis, Prantsusmaal, Ühendkuningriigis ja Portugalis on Venemaasse soosivalt suhtuvaid elanikke 15 ja 30 protsendi vahemikus.

Märksa positiivsemalt suhtuvad Venemaasse Itaalia, Sloveenia, Horvaatia ning Rumeenia elanikud, kus Venemaad hindab positiivselt 45 kuni 60 protsenti elanikest. Veelgi positiivsemalt näevad Venemaad Slovakkia, Kreeka ja Bulgaaria elanikud, kus positiivse suhtumisega elanikke on 60 kuni 75 protsenti.

USA kongressi rahastatava kanali Raadio Vabadus/Vaba Euroopa koostatud ülevaade tugines Eurobaromeetri tänavu oktoobris tehtud arvamusküsitluse andmetele.

Foto: Raadio Vaba Euroopa
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles