Kölni politsei valmistub uusaastapidustusteks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni politsei patrullimas.
Kölni politsei patrullimas. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

Peale eelmise aastalõpu pidustustel aset leidnud seksuaalse ahistamise juhtumeid ja vastset terrorirünnakut Saksamaa pealinnas Berliinis, võtab Kölni politsei kasutusele erimeetmed, vahendab Deutsche Welle.

Tänavatele saadetakse patrullima rohkem kui 1500 politseinikku ja 31. detsembril piiratakse populaarseimad paigad pidutsejate hulgas betoonbarjääridega, sõnas Kölni politseiülem Jürgen Mathies.

Kölni ajaloolise kiriku ja rongijaama ümbrus oli läinud aastavahetusel sündmuspaigaks sadadele seksuaalse väärkohtlemise ja vargusjuhtumitele, milles süüdistati enamasti Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast pärit mehi.

Juhtumi tõttu sattus suure kriitikatule alla kohalik politsei, sest nad ei teinud väidetavalt enda poolt kõike võimalikku, et kohalike julgeolekut tagada ja üritasid juhtunud avalikkuse eest varjata.

Sel aastavahetusel saadetakse tänavatele eelmise aastaga võrreldes kümme korda rohkem patrulle.

Reageerimisvalmis on politsei helikopter ja kiirreageerimisüksus. Kölni raudteejaama ette paigaldati ka uued turvakaamerad. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles