Minister: Läti eurosaadikute kohtumine Assadiga väärib hukkamõistu (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Euroopa Parlamendi liige Tatjana Ždanoka.
Läti Euroopa Parlamendi liige Tatjana Ždanoka. Foto: Postimees

Läti europarlamendisaadikute Andrejs Mamikinsi ja Tatjana Ždanoka kohtumine Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, keda süüdistatakse kuritegudes oma rahva vastu, on vastuvõetamatu ja väärib hukkamõistu, ütles Läti välisminister Edgars Rinkēvičs täna.

Sarnased kohtumised on vastuolus ELi ühisseisukohaga ning Assadi režiimile kehtestatud sanktsioonidega, ütles välisministri pressiesindaja Mārtiņš Drēģeris.

Eile toimunud kohtumisel osales ka Eesti europarlamendiliige Yana Toom, Itaalia valitsust esindas Stefano Maullu. Maullu on europarlamendi suurima, Euroopa Rahvapartei fraktsiooni liige, Mamikins kuulub suuruselt teise, sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsiooni ja Toom on liberaalide fraktsiooni liige.

Samuti osales kohtumisel Vene parlamendisaadikute delegatsioon, kuhu kuulusid föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov, tema asetäitjad Andrei Klimov ja Zijad Sabsabi ning föderatsiooninõukogu julgeoleku- ja kaitsekomisjoni liige Aleksei Kondratjev.

Läti Vene-meelne saadik Tatjana Ždanoka kohtus Assadiga juulis. Ždanoka kuulub europarlamendis fraktsiooni Rohelised/Euroopa Vabaliit.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles